11°C
Mostar 14°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

17.04.2021 / 16:28 Fudbal - Vrančić i društvo slave

Norwich izborio Premier ligu!

Norwich izborio Premier ligu!
Foto: Twitter
Dobili smo prvog putnika u Premier ligu iz Championshipa, a u pitanju je ekipa Norwicha koja je dominantnom igrom stigla nazad u društvo najboljih.

Kanarinci, za koje nastupa i bosanskohercegovački fudbaler Mario Vrančić, još uvijek nisu odigrali svoj meč 42. kola Championshipa, ali uz remi Brentforda i Millwalla (0:0), kao i Swanseaja i Wycombea (2:2), ekipa sa istoka Engleske izborila je promociju.

Norwich je od prvog kola do danas najbolji tim lige i na superioran način došao je do promocije. Kanarinci su na 90 bodova, osam više od drugoplasiranog Watforda, koji je također veoma blizu promocije, ali i 14 više od trećeg Swanseaja, koji nema dovoljno poena da stigne Norwich.

Ova ekipa u gotovo svim segmentima najbolji je tim lige, a napadač Teemu Pukki, kojeg svi dobro znamo i iz duela protiv Bosne i Hercegovine, bori se za krunu najboljeg strijelca sa Ivanom Toneyem.

Kada je bh. fudbaler Mario Vrančić u pitanju, on je ove sezone odigrao 29 utakmica i postigao je tri gola uz pet asistencija.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo