9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

13.04.2021 / 14:48 KORONAVIRUS - Obustavljena imunizacija

Zbog nestanka struje u Prijedoru propale vakcine

Zbog nestanka struje u Prijedoru propale vakcine
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Određene količine "sputnjik V" vakcina kojima je trebalo da budu revakcinisane osobe starije od 65 godina u Domu zdravlja u Prijedoru zbog nestanka struje su propale i ne smiju biti upotrijebljene.

Naime kako je potvrdio Slobodan Javor, v.d. direktora Doma zdravlja Prijedor, u ovom gradu je privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine "sputnjik ve" zbog nestanka električne energije, u više navrata, koje je dovelo do prekida hladnog lanca vakcine.

"Došlo je do poremećaja u temperaturi u zamrzivaču u odnosu na temperaturu koja je predviđena za čuvanje vakcina", rekao je Javor na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Dodao je da je svakodnevno u komunikaciji sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i sa direktorom Instituta za javno zdravstvo RS, da ljudi imaju razumijevanja prema veličini grada Prijedora i da će se po lokalnim zajednicama ravnomjerno raspoređivati količine vakcina koje pristižu u Republiku Srpsku.

"Nastoje da nam obezbijede što više vakcina kako bismo mi mogli u što kraće vrijeme vakcinisati odnosno revakcinisati ljude", kazao je Javor.

Milica Otković, načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, kazala je da su vakcine koje su juče ujutro date građanima potpuno bezbjedne i bile su u režimu hladnog lanca.

 


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo