-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

13.04.2021 / 10:32 BiH - MUP KS

U pretresima u Sarajevu pronađeni droga, oružje i municija

U pretresima u Sarajevu pronađeni droga, oružje i municija
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Policijski službenici MUP-a KS obavili su pretrese na dvije lokacije u Sarajevu i pronašli drogu, oružje i municiju za koje vlasnici nisu imali dozvolu.

Po naredbi Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pretrese su izvršili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije – Uprave policije MUP-a KS u saradnji sa policijskim službenicima Četvrte PU.

Pretreseni su putničko motorno vozilo “VW Passat” te stan i prateće prostorije u ulici Saliha Behmena koji koristi N.B. (1986.).

“Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga, pištolj marke “CZ M-57, cal. 7,62 mm sa okvirom i 5 metaka istog kalibra”, navode iz MUP-a KS.

Izvršen je pretres stana i pratećih prostorija u ulici Sulje Jahića koji koristi A.T. (1993.).

“Prilikom pretresa pronađena je i od istog oduzeta jedna puška sa pripadajućim okvirom, bez municije, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedna tableta koja acocira na opojnu drogu extazi”, dodaje se u saopćenju.

Obojica su uhapšena. N.B. se tereti za Neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa. A.T.  se tereti za Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Privedene osobe se nalaze u prostorijama Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. U toku je kriminalistička obrada.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo