9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

10.04.2021 / 22:53 Fudbal - La Liga

Real bolji od Barce, Pjaniću ni minuta u igri

Real bolji od Barce, Pjaniću ni minuta u igri
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Real Madrid je slavio u El Clasicu, a Kraljevski klub je večeras pod teškim pljuskom na domaćem terenu pobijedio Barcelonu rezultatom 2:1. Ni u ovom susretu Ronald Koeman nije dao ni minutu našem Miralemu Pjaniću.

Real Madrid je brzo došao u prednost, a u 13. minuti sjajni Karim Benzema je petom poslao loptu u mrežu gola Barcelona nakon asistencije Lucasa. Još jedan iskusni fudbaler je uspio pogoditi, a u pitanju je Toni Kroos, koji je u 28. minuti iz slobodnjaka udvostručio prednost Kraljevskog kluba.

Domaći su mogli i do ubjedljivijeg vodstva, ali je Federico Valverde u 35. minuti pogodio stativu, a nakon toga udarac Lukasa odbranio je Marc-Andre ter Stegen. Ousmane Dembele je u 39. minuti pao u šesnaestercu, ali sudija je odmahnuo rukom. Lionel Messi je u nadoknadi pogodio okvir gola i ostao je neprimijenjen rezultat do odmora.

Odličan tempo El Clasica nastavljen je i u drugom poluvremenu. Mladi Oscar Mingueza u 60. minuti smanjio je na 2:1 i vratio katalonski klub u igru. Junior Vinicius je pogodio stativu u 63. minuti, a na drugoj strani Thibaut Courtois je zaustavio opasan napad Barcelone.

Barcelona je napadala i pokušavala doći do drugog gola, a nakon jedne dobre šanse u 84. minuti u šesnaestercu je teatralno pao Martin Braithwaite i sudija nije pokazao na penal. Casemiro je za dvije minute dobio dva žuta kartona, tako da je Real u finišu bio sa igračem manje, no uspjeli su zadržati prednost. U sudijskoj nadoknadi Ilaix je pogodio prečku.

Ronald Koeman ni u ovom susretu nije dao priliku našem Miralemu Pjaniću. U igru je ulazio i Ilaix Moriba, kojem je Pjanić fudbalski uzor, ali ne i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo