8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

09.04.2021 / 20:34 Fudbal - BIH - Albanija

Remi bez golova u Zenici

Remi bez golova u Zenici
Foto: NSBIH

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine remizirale su 0:0 danas u Zenici u prijateljskom meču sa selekcijom Albanije.

Već u prvoj minuti utakmice Sofija Krajšumović ide sama ka protivničkom golu i šutira iskosa sa desne strane, ali Viona Rexhepi brani njen udarac.

Gošće su prvi put zaprijetile u 11' kad je Megi Doci šutirala sa ivice kaznenog prostora, a Envera Hasanbegović je odlično intervenisala.

Krajšumović u 18' šalje odlično loptu na lijevu stranu za Minelu Gačanicu, ali na njen centaršut kasni Marija Damjanović i lopta odlazi pored gola.

Minutu poslije pokušala je i Dajana Spasojević sa distance, a lopta ovaj put odlazi iznad prečke.

Damjanović snažno šutira u 25' sa dvadesetak metara, a golmanica Rexhepi vrhovima prstiju skreće loptu u stativu i spašava svoju mrežu.

Dobar pokušaj za Albaniju imala je ponovo Doci u 37', a Envera Hasanbegović odbija loptu u prečku.

Najbolju šansu gošće su imale u finišu prvog poluvremena kad Lucije Gjini pogađa stativu.

Uzvratile su Zmajice u sudijskoj nadoknadi, ali Damjanović iskosa sa lijeve strane loptu šalje preko gola i prvi period igre se završio bez golova.

Gnjini je imala odličnu priliku u 57', međutim Hasanbegović odlično brani. Bh. golmanica je bila na visini zadatka i minutu poslije kad je šutirala Vanesa Levenaj.

U nastavku dinamična utakmica, ali bez većih šansi na obje strane do 90' kad Maja Jelčić sa desetak metara pogađa stativu.

Po završetku meča selektorka bh. reprezentacije Samira Hurem je izjavila:

„Žao mi je što nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni viđenim. Albanija je čvrsta i agresivna ekipa, a mi smo igrali u podmlađenom sastavu. Očekivali smo od iskusnijih igračica da bolje odgovore, pa bi i mlađe igrale bolje i možda bismo uspjeli doći do pobjede. Bez obzira na to, u teškoj utakmici smo stvorili nekoliko prilika, međutim nismo ih iskoristili. Imale su i gošće svoje šanse i ovo je bila dobra test utakmica za nas.“

Naše reprezentativke će 13. aprila u Telkiju odigrati prijateljski meč sa selekcijom Mađarske, a Hurem se osvrnula i na taj susret:

„Napravićemo neke promjene u odnosu na današnji meč. Mađarska je je dosta kvalitetniji protivnik i igraju na drugi način. Nećemo ni mi moći igrati kao danas i imamo već neki plan za taj susret. Vjerujem da ćemo odigrati dobro iako nam nedostaje dosta standardnih igračica.“

Bosna i Hercegovina-Albanija 0:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Tanja Račić.

Pomoćne sutkinje: Jovanka Višekruna, Aida Jusufović.

4. sutkinja: Merima Čelik.

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Selma Kapetanović, Sumeja Bektaš, Melisa Hasanbegović, Nikolina Vujadin, Đula Velagić, Marija Ana Milinković, Dajana Spasojević, Marija Damjanović, Sofija Krajšumović, Minela Gačanica. Igrale su još: od 46' Naida Haračić, od 61' Selma Hasić i Maja Jelčić, od 80' Elma Husić i Gloria Slišković. Selektorica: Samira Hurem.

Albanija: Viona Rexhepi, Endrina Elezaj, Arbenita Curraj, Albina Rrahmani, Sara Maliqi, Mesuare Begallo, Vanesa Levenaj, Megi Doci, Lucije Gjini, Armela Tukaj, Esimralda Franji. Igrale su još: od 46' Vanesa Levenaj, od 60' Klea Hamonikaj i Xhulia Xhindole, od 77' Antigoni Hyska i Valentina Troka, od 85' Ilarja Zarka i Mikaela Metalla.

Selektor: Amir Grimaj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo