0°C
Mostar 5°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 0°C

03.04.2021 / 11:29 Politika - Potpredsjednik RS

Salkić: Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama

Salkić: Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama
Foto: FENA

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio je danas uskršnju čestitku katolicima u Bosni i Hercegovini.

- Radost blagdana na ovim prostorima uvijek se dijelila sa komšijama, čime se čvrsto gradilo međusobno poštovanje i tolerancija. Zbog toga, na ovu našu tradiciju trebamo biti ponosni, ali je i dalje njegovati. Nadamo se da će ove vrijednosti biti sastavni dio života građana BiH i u narednim decenijama i stoljećima, te da će nove generacije nastaviti graditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve građane na cijeloj teritoriji naše domovine - naveo je Salkić.

Sve religije nam govore, kako je dodao, da razdvajamo dobro od lošega, da budemo na strani pravde, da njegujemo pozitivne vrijednosti, ali i da brinemo o našim komšijama. Zato, neka ovi principi budu temelj na kojem će se u budućnosti graditi odnosi među narodima u našoj zemlji.

- Ovogodišnji Uskrs, kojeg dočekujete u vanrednim okolnostima, prilika je da se vjernici vrate najvećim vrijednostima, jedna od njih je svakako porodica. Ovaj, ali i drugi blagdani, uvijek su dodatna prilika da se pomognu i podrže oni najugroženiji. Bosanski katolici Hrvati u bh. entitetu RS su u teškom položaju kao i Bošnjaci muslimani - navodi se u čestitki koju je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić uputio katolicima u povodu Uskrsa.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo