4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

31.03.2021 / 14:12 KORONAVIRUS - Dvostruki aršini

Mašić: Zašto ste nijemo gledali korona derneke u Hercegovini?

Mašić: Zašto ste nijemo gledali korona derneke u Hercegovini?
Foto: Vijesti.ba
Da principijenost ne stanuje na njegovoj adresi SDP-ov Damir Mašić pokazao je na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

On je oštro i s pravom kritizirao Vjekoslava Mandića, federalniog ministra zdravstva, što se malo pojavljivao u javnosti u protekloj godini, za vrijeme pandemije. Osvrnuo se i na ministrovu tvrdnju da su adekvatne mjere donesene još u novembru prošle godine, upitavši ga: Zašto ste nijemo gledali korona-derneke u Hercegovini?

Ova Mašićeva konstatacija je na mjestu i na nju bi imao potpuno pravo da je sa jednakim žarom kritizirao svoje koalicione partnere iz Naše stranke kada su nakon izbora u decembru dernečili upravo u Mostaru.

U suprotnom, nema nikakve razlike između Mandića koji nijemo posmatra derneke u Hercegovini i Mašića koji slične kritike nije upućivao kada su dernečili njegovi politički partneri. Osim Mašića, nikakve reakcije tada nije bilo ni iz Naše stranke iz koje su samo nekoliko mjeseci ranije pozivali predstavnike vlasti koji su bili na korona-derneku u Sarajevu da podnesu ostavke, a da organizatori krivično odgovaraju.

Jedan od snimaka proslave, koji prikazuje potpuno nepoštivanje svih epidemioloških mjera, objavio je i novi načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić.

POGLEDAJTE VIDEO

(Vijesti.ba)

Izdvajamo