4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

31.03.2021 / 08:18 Fudbal - Kvalifikacije za SP

Zmajevi večeras igraju protiv prvaka svijeta

Zmajevi večeras igraju protiv prvaka svijeta

Svjetski prvaci večeras će igrati na Grbavici. Nažalost, u susretu bez publike. Ali, opet je velika stvar ugostiti takvu ekipu, sastav vrhunskih asova vrijedan milijardu eura.

Šta očekivati? Pred reprezentacijom BiH je, dakle, najteži mogući zadatak i to u trenutku kada je naša selekcija u nizu od deset utakmica bez pobjede.

No, barem nema sumnje da će izostati motivacija.

“Svi su motivisani kada igraju protiv Francuske”, konstatovao je jučer Hugo Lloris, kapiten planetarnih šampiona.

Izvjesno je, također, da će se Zmajevi taktički postaviti potpuno drugačije u odnosu na prve dvije utakmice novog selektora Ivayla Peteva. Protiv Trikolora se ne može igrati otvoreno kao, recimo, u Helsinkiju.

Možda se desi i neka promjena u samoj formaciji i sastavu, nešto što Didier Deschamps ne bi očekivao – jer faktor iznenađenja može biti adut u ovakvom meču. Naši momci svakako nemaju šta izgubiti protiv Mbappea, Pogbe i društva.

I niko im neće ništa zamjeriti – ali pod uslovom da ostave srce na terenu. Sve osim toga protiv ekipe ovakvog kalibra jednostavno je neprihvatljivo.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za SP između BiH i Francuske počinje u 20.45 sati. Glavni sudija je Daniele Orsato iz Italije.




(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo