-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

30.03.2021 / 19:25 Fudbal - Kvalifikacije za SP

Pjanić: Francuska nas mora poštovati

Pjanić: Francuska nas mora poštovati
Foto: NS BiH
Na stadionu Grbavica danas je održana zvanična konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Francuske.

Predstavnicima medija obratio se Elvir Rahimić, pomoćnik selektora Ivayla Peteva, s obzirom na to da je bugarski stručnjak pozitivan na korona virus.



“Svi znamo protiv koga igramo. Igramo protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Kako ćemo igrati? Sigurno imamo svoje zamisli kako ćemo igrati,ali zavisi i od protivnika. Teško je reći šta može biti na utakmici i kako možemo igrati. Sigurno da je teško igrati napadački protiv takvih ekipa. Igrat ćemo kompaktno, agresivno i hrabro”, rekao je Rahimić, te je dodao:

“Znamo ko će da igra. Znamo postavu i sistem igre s kojim ćemo igrati sutra. Najveći hendikep je nedostatak selektora. Svi su zdravi i mogu odgovoriti na ono što se bude od njih tražilo. Drago nam je da nas gostujuća reprezentacija cijeni. Svjesni su da i njih očekuje težak zadatak. Svjesni su da protiv njih igraju svi 300%”.

Svi reprezentativci su na raspolaganju za sutrašnju utakmicu protiv Trikolora.

“Izažemo u najboljem sastavu od toga što imamo. Hvala Bogu svi smo živi i zdravi. Ono što najbolje imamo sutra će da igraju. Nemamo preveliki izbor i da izmišljamo toplu vodu. Najvažnije je da svi mogu nastupiti”, kazao je General, a potom prokomentarisao remi Finske i Ukrajine:

“Svaki rezultat je dobar za nas. Treba biti objektivan da je Francuska favorit i da trebamo šansu tražiti protiv ostalih reprezentacija”.

Pomoćnik Peteva dobio je pitanje da li je cilj plasman na Mundijal ili priprema ekipe za naredne kvalifikacije.

“Uvijek je cilj plasman na veliko takmičenje. Na to pitanje bolje bi odgovorio selektor. Sigurno da treba da se stvara nova ekipa, da se da prilika mladim igračima. Da se napravi prava atmosfera, jer mislimo da nije bila dobra i da se vratimo na onaj put na kojem smo bili”, istakao je Rahimić.

Miralem Pjanić će u sutrašnjem meču upisati jubilarni 100. nastup u dresu Zmajeva.



“Očekuje nas teška utakmica. Igramo protiv favorita, protiv svjetskih prvaka. Znamo njihove kvalitete. Spremili smo našu igru i taktiku. Znamo šta i kako. Bit će prilika. Moramo sve iskoristiti na ovom nivou, što se tiče ofanzivno. Defanzivno moramo dobro stajati, svih 90 minuta da se borimo jedan pored drugog. Neće biti lako. Ne smijemo im dati previše lopti i da kontrolišu igru. Moramo izaći sigurni u sebe. Igramo kod kuće i moraju nas poštovati”, rekao je Pjanić.

Na pitanje francuskih novinara šta za njega znači igranje stote utakmice za reprezentaciju BiH, Pjanić je odgovorio:

“Za mene mnogo znači što igram sutra stotu utakmicu. Moj san će sutra postati stvarnost, hiljade kilometara kao dijete od 10 godina sam prelazio s ocem da gledam našu reprezentaciju na Koševu. Sutrašnji meč posvećujem svom ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem, onima koji su mi pomogli da u 17. godini obučem dres reprezentacije, kao i da igram Svjetsko prvenstvo u tom dresu”.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo