12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

29.03.2021 / 17:33 BiH - Užasni zločin

Mitropolit CPC: U Srebrenici je bio genocid i tako će biti za sva vremena

Mitropolit CPC: U Srebrenici je bio genocid i tako će biti za sva vremena
Mitropolit Mihailo / Vijesti.ba
"U Srebrenici je bio genocid. Negirati danas užasni zločin u Srebrenici, zločin je sam po sebi", saopštio je to mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Mitropolit CPC navodi da kao hrišćanin koji svjedoči Hrista i propovijeda jevanđelje, i kao čovjek koji voli svoj narod, ali i sve druge narode, i svakoga čovjeka kao ikonu Božiju, diže glas protiv negiranja zločina u Srebrenici.

“Pozivam krvomutnike iz crnogorske Vlade i samu Vladu da se da ne otvaraju stare rane; u Srebrenici je bio genocid. To jeste bio i biće za sva vremena dok je ljudi. Danas je groblje žrtava genocida u Srebrenici jezivo mjesto koje pokazuje i opominje da je zlo među nama, i čeka priliku da se očituje na najsvirepiji način”, navodi se u saopštenju mitropolita Mihaila.

On dodaje “neka je pokoj duši svim nevino stradalim srebreničkim žrtvama, od metka i kame bezdušnih ljudi koji se ljudima ne mogu nazvati”.

“Negirati danas taj užasni zločin, zločin je sam po sebi, pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen ministar. Ako ne osudimo ovo djelo onda nijesmo ono što jesmo – ljudi“, kazao je Mihailo, prenosi RTCG.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo