11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

27.03.2021 / 13:11 Fudbal - Zeljkovićevo obećanje

Nogometni savez BiH će finansirati rekonstrukciju stadiona FK Slavija

Nogometni savez BiH će finansirati rekonstrukciju stadiona FK Slavija
Foto: SRNA / Vijesti.ba
Nogometni savez BiH pomoći će rekonstrukciju stadiona Fudbalskog kluba Slavija u Istočnom Sarajevu kako bi iduće godine na njemu mogle biti igrane utakmice U17 Evropskog prvenstva za žene, a u okviru svojih nadležnosti pomoći će i ovom klubu.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu gradonačelnika Ljubiše Ćosića, načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Jovana Katića i predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića.

Prema Zeljkovićevim riječima, Istočno Novo Sarajevo, odnosno stadion Slavije, jedna je od četiri lokacije u BiH koje će biti domaćin U17 Evropskog prvenstva u nogometu za žene 2022. godine, što će biti iskorišteno kao prilika za rekonstrukciju ovog stadiona.

"Prioritet su izgradnja reflektora, adaptacija kompletnog travnatog terena, te adaptacija svlačionica i drugih sadržaja kako bi se ispunili uslovi da bi se ovdje moglo igrati Evropsko prvenstvo za žene kako je planirano", rekao je Zeljković novinarima nakon sastanka.

Navodeći da je razgovarano i načinima kako pomoći FK Slavija, Zeljković je dodao da će savezi Republike Srpske i BiH učiniti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da se pomogne Slaviji da se vrati tamo gdje bi trebalo da bude.

"Slavija je veliki klub sa velikom tradicijom i historijom i sigurno je da se tako prema njoj treba ophoditi", zaključio je Zeljković i izrazio uvjerenje da će se nogomet u Istočnom Sarajevu u budućem periodu kretati uzlaznom putanjom.

Ćosić je najavio da će prioritet Grada Istočnog Sarajeva te opštine Istočno Novo Sarajevo u budućnosti biti podrška povratku FK Slavija u Premijer ligu BiH.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo