8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

26.03.2021 / 11:42 Fudbal - Nakon povratka u reprezentaciju

Ibrahimović se okrunio za 'švedskog kralja'

Ibrahimović se okrunio za 'švedskog kralja'
Foto: Vijesti.ba

Nakon što se prošlog tjedna prozvao "Bogom", švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović (39) se okrunio za "švedskog kralja" nakon sjajnog povratka u reprezentaciju.

Švedska je u četvrtak otvorila kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2022. pobjedom protiv Gruzije sa 1-0. Pobjednički pogodak postigao je Viktor Claesson na asistenciju Zlatana Ibrahimovića koji se vratio u nacionalnu vrstu nakon pet godina.

"Carl XVII. Guztaf," napisao je ispod svoje slike švedski napadač na društvenim mrežama. Dodajmo kako je od 1973. švedski kralj Carl XVI Gustaf.

"Izvrsno sam se osjećao na terenu. Pokušao sam pružiti najbolje od sebe kako bih pomogao suigračima, pomogao sebi i bio učinkovit", rekao je na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice, prenosi Hina.

Ibra je za Švedsku debitirao u siječnju 2001. godine, a iz reprezentacije se povukao nakon EP-a 2016. godine. Do sada je u švedskom dresu upisao 117 nastupa i postigaio rekordna 62 gola.

Sa svojim neponovljivim stilom i svojim uobičajenim egom, "Zlatan" je najavu svog povratka u reprezentaciju 16. ožujka objavio uz riječi "povratak Boga".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo