6°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

24.03.2021 / 20:19 Fudbal - EURO U-21

Španci sigurno krenuli u odbranu titule, Italija podbacila na startu

Španci sigurno krenuli u odbranu titule, Italija podbacila na startu
Foto: Vijesti.ba
Počela je grupna faza Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, a odigrane su dvije utakmice u kojima smo vidjeli i prvo iznenađenje.

Španija je u odbranu titule krenula na impresivan način, pobjedom nad Slovenijom rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu susreta odigranog na Ljudskom vrtu u Mariboru nije bilo golova, a Španci su u nastavku slomili otpor jednog od dva domaćina Eura, uz Mađarsku.

Dvije minute bile su dovoljne da Španci riješe pitanje pobjednika. Igrao se 53. minut kada je Javi Puado doveo Špance u vodstvo, a minut nakon toga prednost je udvostručio Gonzalo Villar. Konačnih 0:3 postavio je Juan Miranda minut prije kraja susreta.

Favorizovani Italijani nisu uspjeli doći na startu do trijumfa protiv Češke. Iako Azzurrini nisu na Euro stigli u najjačem sastavu, jer su brojni igrači koji imaju pravo nastupa prebačeni u seniorski tim, smatraju se jednim od favorita na cijelom takmičenju.

Mlada selekcija Italije je došla u vodstvo u 31. minuti preko Genoinog Gianluce Scamacce. Ipak, 15 minuta prije kraja Giulio Maggiore postiže autogol za 1:1.

Do kraja utakmice Italijani su ostali bez dvojice igrača zbog crvenih kartona. Isključeni su Sandro Tonali i Riccardo Marchizza i meč je završen bez pobjednika.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo