12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

18.03.2021 / 22:36 Obrazovanje - Livno - Tuzla

Škole osmislile projekt 'Stop the chains of discrimination'

Škole osmislile projekt 'Stop the chains of discrimination'
Foto: FENA

Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom iz Tuzle osmislila je neobičan projekt pod nazivom "Stop the chains of discrimination" koji je prijavila na natječaj Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

- Projekt je odobren, a za njegovu realizaciju od američkog Veleposlanstva dobili smo sredstva u iznosu od 4.850 dolara - kazao je ravnatelj livanjske srednje strukovne škole Saša Grabovac.

Po njegovim riječima, projekt je dio programa 'One BiH, One Book' u kojem su sudjelovali profesori engleskog jezika sa svojim učenicima diljem Bosne i Hercegovine.

- Nakon održanih radionica na kojima su učenici i profesori engleskog jezika raspravljali o knjizi 'Dear Martin' došli su na ideju da osmisle projekt koji bi promicao ideju jednakosti svih ljudi, bez obzira na rasu, spol ili nacionalnu pripadnost. Zajedno sa školom iz Tuzle odlučili su stvoriti internetsku stranicu na kojoj će promicati ideje tolerancije na kreativan način, svojstven mladim ljudima, kroz pjesmu, riječ i sliku - naglasio je Grabovac.

Dodao je da mladi postaju dio neke nove i bolje BiH koja će se boriti protiv svih oblika diskriminacije među ljudima.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo