5°C
Mostar 13°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

09.03.2021 / 09:03 Svijet - Bio agresivan

Biden vratio pse u privatnu rezidenciju nakon incidenta sa obezbjeđenjem

Biden vratio pse u privatnu rezidenciju nakon incidenta sa obezbjeđenjem
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Predsjednik SAD-a Joseph Biden vratio je svoja dva psa u privatnu rezidenciju u Wilmingtonu u američkoj državi Delaware poslije incidenta u kojem je jedan od pasa ujeo pripadnika obezbjeđenja Bijele kuće, javljaju američki mediji.

Trogodišnji pas Major, mlađi od dva predsjednikova njemačka ovčara, ponašao se agresivno, skakao, lajao i kidisao na osoblje i agente obezbjeđenja Bijele kuće, javio je CNN pozivajući se na anonimne izvore.

Izvori su pominjali incident sa ujedom ne navodeći da li je neko povrijeđen. Incident je ipak smatran dovoljno ozbiljnim da dva psa, Major i 13-ogodišnji Champ, budu vraćena u Bidenovu kuću u Wilmingtonu prošle nedjelje.

Major koga su Biden i njegova supruga Jill usvojili iz utočišta za životinje u novembru 2018. bio je prvi udomljen pas u Bijeloj kući gdje se preselio sa Bidenovima poslije inauguracije u januaru.

Bidenov prethodnik Donald Trump nije imao ljubimca u Bijeloj kući.

Za sada se ne zna kada i da li će Bidenovim psima biti dozvoljeno da se vrate u Bijelu kuću.

U intrervjuu prošlog mjeseca prva dama Jill Bajden izrazila je zabrinutost oko smještaja pasa u njihovu novu rezidenciju u Washingtonu.

“Treba da idu liftom na šta nisu navikli i da izađu u dvorište gdje ima puno ljudi koji ih gledaju”, rekla je ona za televiziju NBC.



(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo