8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

09.03.2021 / 08:51 Svijet - Ubijena i dva policajca

Policija ubila gradonačelnika na Filipinima

Policija ubila gradonačelnika na Filipinima

Policija je na Filipinima ubila gradonačelnika u gradu u centralnom dijelu zemlje i njegova dva pomoćnika, a u okršaju su ubijena i dva policajca, javili su zvaničnici.

Regionalni policijski komandant rekao je da na osnovu prvobitnih policijskih izveštaja jedino može da pretpostavi da se radi o greški.

Policajci su bili u rutinskoj patroli kada su na njih jučer popodne otvorili vatru pripadnici obezbjeđenja gradonačelnika grada Katbaogana Ronalda Akina koji se vozio u kombiju u istočnoj provinciji Samar, rekao je policijski komandant.

Policija je uzvratila vatru i ubila Akina i dva njegova pomoćnika, dok je gradonačelnikovo obezbjeđenje ubilo dva policajca koji su se vozili iza njegovog kombija, rekao je on.

“Oni su sumnjali i otvorili vatru na naše policajce koji su uzvratili”, rekao je komandant i naglasio da je otvorena istraga u ovom slučaju.

Prijatelj ubijenog gradonačelnika rekao je da je on išao na proslavu rođendana svog djeteta i da je moguće da je bio meta napada, ali policijski komandant kaže da policija nije išla za gradonačelnikom i da su samo bili u rutinskoj patroli.

Nekoliko gradonačelnika i pokrajinskih zvaničnika povezanih sa ilegalnom trgovinom drogom napadnuti su i ubijeni na Filipinima u posljednje vrijeme za vrijeme vlasti predsjednika Filipina Rodriga Dutertea koji vodi borbu protiv droge, ali zvaničnici kažu da ubijeni gradonačelnik nije bio povezan sa drogom.

Sinoćnje nasilje je najnovije u koje je uključena policija. Ona prema planu predsjednika ima široka ovlašćenja u borbi protiv droge i kriminala, a njihova okrutnost zabrinjava zapadne zemlje i aktiviste za ljudska prava.



(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo