10°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

08.03.2021 / 13:37 Ostali sportovi - Sofija

Deset medalja za bh. taekwondoiste na G1 turniru

Deset medalja za bh. taekwondoiste na G1 turniru
Foto: VIjesti.ba

Taekwondoisti iz Bosne i Hercegovine osvojili su deset odličja na internacionalnom G1 turniru “Ramus Sofia Open" proteklog vikenda u Sofiji.

Prvog dana turnira kadeti i juniori osvojili su devet medalja, od čega tri zlatne, jednu srebrenu i pet bronzanih.

Zorana Sandić iz Taekwondo kluba Zvornik, Ada Avdagić iz Taekwondo kluba Sarajevo i Ejla Makaš iz Taekwondo kluba Novi Grad okitili su se zlatnim medaljama, srebrenu medalju osvojila je Hena Kudra iz Taekwondo kluba Novi Grad, dok su bronzani bili Ira Grgić iz Taekwondo kluba Sarajevo, Šejla Ćatić iz Taekwondo kluba Novi Grad, Fahrudin Adilović iz Taekwondo kolektiva Bosna, te Milica i Jelena Vasić iz Taekwondo kluba Brčko.

Drugog dana na rasporedu su bile borbe seniora, a najbolji rezultat za bh. predstavnike ostvarila je Marija Štetić koja je osvojila srebrenu medalju. Na svom putu do drugog mjesta Štetić je ostvarila četiri pobjede, a u polufinalu je savladala višestruku olimpijsku pobjednicu Jade Jones na zlatni bod.

Nedžad Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad ostvario je dvije izuzetne pobjede nad protivnicima iz Španije i Brazila, ali je poražen od predstavnika Irana na zlatni bod čime je ostao bez medalje.

U seniorskoj konkurenciji boje BiH branili su Ivana Šarenac (TKD Brčko), Erol Nući (TKD Mladost), Dora Marušić (TKD Mladost), Katarina Kraišnik (TKD Novi Grad), David Marušić (TKD Novi Grad), Timur Subašić (TKD Novi Grad), Ali Rašidagić (TKD Novi Grad), Edna Abaspahić (TKD Novi Grad), Ibrahim Đonko (TKD Novi Grad)  i Samir Selimović (TKD Novi Grad), saopćeno je iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo