10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

07.03.2021 / 21:56 Politika - O provokaciji u Bratuncu

Mijatović: Ovaj sa lijeve strane isporučio ovog sa desne strane u Hag

Mijatović: Ovaj sa lijeve strane isporučio ovog sa desne strane u Hag
Foto: Vijesti.ba
Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović reagirao je na sramotan potez „Istočne alternative Republike Srpske“ koja je u Bratuncu na glavnoj raskrsnici postavila rođendanske postere za osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića ...

... i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji su rođeni 12. marta.

– Ne mogu i neću da prećutim pa ni ovo. Onaj ko je ovo uradio mora znati da je ovaj sa lijeve strane isporučio ovog sa desne strane u Hag. Onaj ko je ovo uradio mora znati da je ovog sa desne strane osudio međunarodni sud kog je priznala i Republika Srpska i od osnivanja ovog suda institucije Republike Srpske u punom kapacitetu sarađuju sa sudom u Hagu – poručio je Mijatović.

Dodao je da onaj ko je ovo uradio mora znati da sa ovim sto je uradio nije postao veći ni Srbin ni čovjek, već je samo svojim komšijama Bošnjacima vratio strah i sav horor onog što su doživjeli i preživjeli.

Onaj ko je ovo uradio mora znati da su ovaj sa lijeve i desne strane otjerali više Srba iz ove zemlje od 92-e do danas, nego okupatori od 1941. – 1945. godine. Onaj ko je ovo uradio još jednom u nizu čini sramotu svom narodu i štetu koja se ne može ispraviti. Na kraju anonimni autoru ovog banera, heroji mogu biti ljudi koji spase bar jedan ljudski život, ova dvojica su sve samo nisu heroji, probudi se idiote 2021. godina je – istakao je Mijatović.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo