-1°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

05.03.2021 / 13:17 BiH - Premijer FBiH

Novalić: Bilo mi je neprijatno što Forto bježi od problema

Novalić: Bilo mi je neprijatno što Forto bježi od problema
Fadil Novalić / Vijesti.ba
Premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto napustio je današnji sastanak u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu prije njegovog završetka, ocijenivši ga beskorisnim. Na sastanku je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji i nabavci vakcina.

Takav Fortin potez novinarima je prokomentarisao federalni premijer Fadil Novalić, koji kaže da se u tom trenutku osjećao neprijatno.

- Meni je bilo neprijatno da je premijer KS Forto nakon svog izlaganja napustio sastanak, jer ostalih devet premijera kantona i ministri zdravstva u nastavku sastanka donijeli su mnogo kvalitetnih prijedloga - rekao je Novalić.

Prema njegovim riječima, zaključci sa današnjeg sastanka pomoći će da se pat-situacija oko nabavke vakcina počne rješavati u narednim danima.

Novalić smatra da je premijer KS ovakvim potezom pobjegao od problema.

- Želim da kažem da je u ovakvom trenutku najmanje potreban populizam ili neki oblik politikantstva. Mene ne interesuje ko kojoj stranci pripada. Želim da iz svega ovoga izađemo sa što manje neželjenih posljedica - dodao je Novalić.

Podsjetimo, današnjem sastanku u Sarajevu su, osim premijera Novalića, prisustvovali i njegov zamjenik Vesko Drljača, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva kantona u Federaciji BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo