8°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

04.03.2021 / 10:21 BiH - Naknade za šume

Dević: Fortina vlada i većina kaznili građane Ilijaša

Dević: Fortina vlada i većina kaznili građane Ilijaša
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Zastupnik SDA u Skupštini KS Mahir Dević smatra da su Vlada KS, na čelu s premijerom Edinom Fortom i skupštinska većina, ukidanjem naknada za korištenje općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ), pod plaštom borbe za privredu kaznili građane Ilijaša radi rezultata lokalnih izbora.

"Fortina Vlada i skupštinska većina, na prijedlog ministra iz NIP-a, ukinuli su sredstva OKFŠ-a, a koja su služila za zanavljanje šuma i rekonstrukciju lokalnih puteva", naveo je Dević na svom Facebook profilu.

Prema njegovim riječima, time je najviše pogođen Ilijaš, kao opština u kojoj se najviše siječe šuma (za 25 godina od reintegracije posječeno šume u vrijednosti između 80 i 100 miliona KM).

"Kada nam budu propali lokalni putevi, zajedno ćemo doći pred Vladu Kantona Sarajevo i tražiti da ih poprave", navodi Dević.

Ističe kako je ovo klasična kazna građanima Ilijaša radi rezultata lokalnih izbora, a pod plaštom borbe za privredu.

"Neka im je na sramotu, a ovo im neće tek tako proći, to im obećavam! Paralelno s tim odbiju inicijativu za nezakonito primanje 1.600 KM pored visoke plaće od 2.500-3.000 KM. Moralne vertikale! Primaju plate kao članovi Predsjednistva BiH", poručio je Dević.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo