-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

01.03.2021 / 10:12 BiH - Dan nezavisnosti

Izetbegović: Izborili smo se za slobodu, vladamo vlastitom sudbinom

Izetbegović: Izborili smo se za slobodu, vladamo vlastitom sudbinom
Foto: AA
Vrijeme će uraditi ono što ne mogu da urade političari i mislim da ćemo doći do onoga što je normalno, a to je da volite svoju zemlju, poštujete je, volite njeno ime i da poštujete komšije sa kojima ste odrasli. To u ovome času nije tako.

Poručio je ovo danas u Sarajevu lider SDA Bakir Izetbegović, nakon što je u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH položio cvijeće na Spomen-obilježju Vječna vatra, povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

- Dakle, da cijenite njenu nezavisnost, jer sloboda, nezavisnost i vladanje vlastitom sudbinom, to su vrijednosti i ciljevi kojima svaki normalan narod teži. I mi smo to postigli i prije 29 godina smo krenuli u tome smjeru. I mi to danas imamo. To će generacije koje dolaze cijeniti, jer naši preci su stotinama godina po komandi nekih centara iz udaljenih gradova išli, ginuli i rasijavali kosti diljem svijeta. I to se više nikada neće ponoviti - rekao je novinarima Izetbegović.

Za tu stvar smo se izborili, nastavlja, da vladamo vlastitom sudbinom, da o sebi odlučujemo, da smo slobodni ljudi. To je veliko. Za to se krv lila, za to su se životi gubili i to se ne smije zaboraviti.

- A ovo što imamo sada, što neki zaista imaju problem sa civilizacijskim vrijednostima, sa imenom vlastite zemlje, sa komšijama, to će proći - uvjeren je.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo