6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

26.02.2021 / 13:37 Crna hronika - MUP USK

Migrant iz Pakistana šest puta uboden nožem

Migrant iz Pakistana šest puta uboden nožem
Foto: Arhiv
Migrant iz Pakistana teško je ranjen u Bihaću oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, a nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja, hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici.

Ovu informaciju nam je potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, koji je istakao kako je istraga o ovome slučaju u toku.

Prema njegovim riječima, migrant je na sebi imao šest ubodnih rana u predjelu grudi i leđa. On je istakao kako su trojica migranata iz Pakistana donijeli sinoć oko 20 sati ranjenoga s lokaliteta stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo pred zgradu obližnjeg kampa Borići, gdje su inače smješteni migranti, kako bi mu se ukazala pomoć. On je potom transportovan vozilom hitne pomoći, a prema izjavama migranata, povrijeđen je u tuči koja se dogodila u blizini stadiona.

Šiljdedić je istakao kako je policija pronašla mjesto gdje je on, najvjerovatnije ranjen, a na to ukazuju tragovi pronađene krvi, a u istragu je uključen dežurni kantonalni tužilac.

Inače, ovo je u poslednjih nekoliko mjeseci samo jedan u nizu događaja s teškim posljedicama u koje su uključeni migranti.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo