4°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

22.02.2021 / 08:07 Kultura - Monografija

Iz štampe izašla knjiga 'Komunikacija u nastavi' Mustafe Džafića

Iz štampe izašla knjiga 'Komunikacija u nastavi' Mustafe Džafića
Foto: Vijesti.ba

Nedavno je iz štampe izašla knjiga "Komunikacija u nastavi", autora Mustafe Džafića.

"Komunikacija u nastavi" je njegov magistarski rad koji je u izvornom obliku naslovljen kao Komunikacija između učenika i nastavnika i uspjeh učenika u učenju. U izdanju Izdavačke kuće „Nam“ Tuzla (za izdavača dr. sc. Sevlid Hurtić) izlazi iz štampe kao monografija optimalnog obima i tematski prikladne strukture. Istraživanje koje je urodilo knjigom pokazalo je da je dominantan model u nastavi demokratski, i u nastavnim predmetima, ali i vannastavnim aktivnostima. Ipak, ostaci tzv. tradicionalne škole, nažalost, još uvijek egzistiraju i jedan od ciljeva ove knjige je bio pokazati u kojoj mjeri i kako se izboriti s time.

Recenzenti, dr. sc. Mile Ilić, dr. sc. Husejn Musić i dr. sc. Semir Šejtanić, kazali su, između ostalog, da će ova monografija obogatiti naučnu i stručnu, pedagošku i didaktičku literaturu, da predstavlja izniman naučni doprinos izučavanju komunikacije u nastavi te da svojim sadržajem pridosnosi razvoju i teorije i prakse, posebno novim rezultatima empirijskog istraživanja. Sadržaji su identificirali određene probleme u razvojno-stimulativnoj i problemski otvorenoj formi.

Lektor i korektor djela je Džemal Juklo, prof., kompjuterska obrada i priprema Tahir Taslaman, prof., naslovna strana – Edin Kmetaš, prof., dok je za štampu zaslužna IC štamparija Mostar.

Mustafa Džafić, autor monografije Komunikacija u školi, rođen je 24. 9. 1973. godine u Mostaru. Osnovnu i srednju školu te fakultet završio u rodnom gradu. Magistrirao na Nastavničkom fakultetu Univerzteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a potom, 2020. godine i doktorirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo