8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.02.2021 / 12:20 Politika - Lider Naroda i pravde

Konaković: Mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom

Konaković: Mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom
Foto: Vijesti.ba

"Dotakli smo dno. Ljudsko i političko. Izbori u Srebrenici protiču bez najvećeg dijela glasačkog tijela Bošnjaka. Bošnjaci bojkotuju izbore u mjestu u kojem se desio genocid, poručio je danas Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda.

Kako je dodao, ”umjesto da napravimo atmosferu u kojoj će to biti svjetska tema, o kojoj će govoriti i pisati svjetski mediji, biti pune naslovnice, mi smo šutke izdali Srebrenicu, još jednom”, naveo je on u svom obraćanju na Facebooku.

Potom je komentarisao susret lidera stranaka u Srebrenici prošle sedmice.

”U četvrtak smo dogovorili da ćemo odmah po povratku u Sarajevo na sva zvona alarmirati međunarodnu zajednicu, sve važne faktore, da ćemo se okupiti (iako se skoro nikad ne okupljamo) i da ćemo cijelom svijetu vrisnuti šta nama znači Srebrenica i ljudi koji tamo žive!  U petak, po povratku u Sarajevo, muk.  Teški sarajevski muk.  Još jedan”, naveo je on, između ostalog, prenosi N1.

Podsjećamo, nezadovoljni odlukom CIK-a što se izbori ne ponavljaju u cijelosti, iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ i kandidati sa probosanskih listi su u ponedjeljak donijeli odluku o bojkotu ponovljenih izbora.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo