°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.02.2021 / 17:37 Politika - Predsjednik Naroda i Pravde

Konaković: Teška nepravda dovela do bojkota izbora u Srebrenici

Konaković: Teška nepravda dovela do bojkota izbora u Srebrenici
Foto: FENA

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković oglasio se na Twitteru nakon današnjeg sastanka u Srebrenici sa članovima Inicijative "Moja adresa: Srebrenica", gdje je iskazana podrška lidera probosanskih stranaka odluci o bojkotu izbora u ovom gradu, zakazanih za 21. februar.

"Teška nepravda sa izbornim procesom natjerala je ljude na bojkot izbora u Srebrenici. Teška odluka, utemeljena na kršenju zakona ove zemlje. Probosanski blok potpuno jedinstven, podržavamo odluku. Tražimo HITNE reakcije OHR-a, Američke ambasade, Johanna Sattlera, OSCE-a BiH, Kathleen Kavalec", tvitao je Konaković.



Podršku čelnicima Incijative "Moja adresa Srebrenica" dao je danas član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, potpredsjednik SDA Edin Ramić, predsjednik PDA Mirsad Kukić, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, predstavnici Općinskog odbora SBB-a i Naša stranka.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) donijela je odluku da će na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i na dva mjesta u odsustvu (Živinice i Gradačac) ponovljeni izbori biti održani u nedjelju, 21. februara ove godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo