13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

18.02.2021 / 15:30 BiH - Migrantska kriza

Komesarka EU za unutrašnje poslove sa Cikotićem u Bihaću

Komesarka EU za unutrašnje poslove sa Cikotićem u Bihaću
Foto: Vijesti.ba

Delegacija Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Selmom Cikotićem, sastala se danas u Bihaću s komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i šefom Delegacije EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom.

Sastanku su prisustvovali i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić i policijski komesar Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić.

Razgovarano je o trenutnoj migrantskoj situaciji u BiH sa posebnim osvrtom na humanitarno i sigurnosno stanje u Unsko-sanskom kantonu. Nakon toga, komesarka Johansson i ministar Cikotić posjetit će privremeni prihvatni centar Lipa, koji je zajedničkim djelovanjem institucija BiH uspostavljen za smještaj oko hiljadu migranata tokom zimskog perioda.

Sutra, drugog dana posjete komesarke Johansson Bosni i Hercegovini, bit će nastavljeni razgovori sa ministrom Cikotićem i čelnim ljudima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH o suzbijanju ilegalnih migracija i upravljanja migracijama u BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo