7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

17.02.2021 / 13:44 Rukomet - Cilj osigurati opstanak u PLBIH

Rukometašice Goražda završavaju pripreme pred nastavak prvenstva

Rukometašice Goražda završavaju pripreme pred nastavak prvenstva
Foto: FENA

Pripreme Ženskog rukometnog kluba (ŽRK) Goražde pred nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će okončane večeras prijateljskom utakmicom s ekipom Prijepolja u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” u Goraždu.

Trener ŽRK Goražde Haris Fidahić podsjeća da su pripreme za proljetni dio prvenstva koje počinje ovog vikenda, trajale od 25. januara.     

- Večeras imamo generalnu probu pred početak prvenstva kroz prijateljsku utakmicu s ekipom Prijepolja. Prvenstvo starta u nedjelju a u goste nam dolazi Katarina iz Mostara. Dobro se spremamo i očekujemo jako dobru i kvalitetnu igru - kazao je Fidahić.

Naglasio je da je cilj kluba osigurati opstanak u Premijer ligi BiH.

- Naš imperativ je da moramo pobijediti domaće utakmice i nadamo se tome. U prvom dijelu sezone imali smo podmlađenu ekipu što, pokazalo se, nije bio dobar potez, jer smo završili u donjem dijelu tabele, tačnije na devetoj poziciji od ukupno 12 ekipa - pojasnio je Fidahić.

Napominje da u proljetni dio prvenstva ŽRK Goražde ulaz sa dva pojačanja iz Rogatice.

- Tragali smo za igračicama koje su nam potrebne na pozicijama lijevog beka i pivota koje su nam bile potrebne. Sestre Tatjana i Anđela Delić igraju na više pozicija uključujući i te na kojima nama škripi, tako da se nadamo da ćemo uz njih dvije i naše domaće igračice uspjeti napraviti dobar rezultat i ostvariti cilj a to je opstanak u Premijer ligi. Trenutno imamo i mali problem jer nam je kapiten Ena Kostić povrijeđena i radimo na njenom oporavku, pa ćemo vidjeti koliko možemo računati na nju - pojasnio je trener ŽRK Goražde.

Naglasio je da su uvjeti za pripreme kako ŽRK Goražde tako i ostalih sportskih ekipa koje treniraju u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” bili izuzetno teški.

- Godinama nas i sve ostale sportiste prate isti problemi i zaista smo umorni od ukazivanja na loše uslove u gradskoj dvorani. Zaista je krajnje vrijeme da se obezbijedi bar dio normalnih uslova za funkcionisanje i rad u ovom objektu - kazao je Fidahić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo