5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

15.02.2021 / 18:06 Politika - Mostar

Guzin se obratio vijećnicima i čestitao Kordiću na izboru

Guzin se obratio vijećnicima i čestitao Kordiću na izboru
dr. Zlatko Guzin (Foto: FENA)
Kandidat Koalicije za Mostar dr. Zlatko Guzin obratio se danas vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara, nakon što je njegov protukandidat Mario Kordić iz HDZ-a BiH u trećem krugu glasanja izabran za novog gradonačelnika grada na Neretvi.

Uz iskrene čestitke na pobjedi, Guzin je Kordiću poželio mnogo mudrosti i sreće kao gradonačelniku grada Mostara.

- Želio bih da izrazim zadovoljstvo i na jedan poseban način i ponos što smo se ti i ja u ovoj pustinji, u pomanjkanju normalne politike, pristojne retorike, izostanku sagledavanja realnih ambicija zasnovanih na kompetencijama ipak zadržali u jednoj izolovanoj oazi u kojoj smo sačuvali lični dignitet i ugled naše profesije - kazao je na početku Guzin.

On i Kordić su, dodaje, odigrali jednu fer utakmicu, slobodno se može reći i derbi, a u derbiju neko mora izgubiti.

- Ovaj put sam to bio ja. Želim ti uputiti iskrene čestitke, a ti dobro znaš da su iz srca iskrene, i poželjeti mnogo mudrosti i sreće kao gradonačelniku grada Mostara - riječi su dr. Guzina.

Kako je kazao, nakon svakojakih analiza koje će uslijediti u narednim danima, stvari će se smiriti, a Gradskom vijeću poželio je uspješan rad u donošenju mnogih važnih oduka koje će rezultirati toliko željenim prosperitetom Mostara.

Na kraju obraćanja, dr. Guzin zahvalio je svim vijećnicima, a posebno onima koji su svoje povjerenje ukazali njemu i Koaliciji za Mostar.

- Zahvaljujem se i vijećnicima koji su glasali za kolegu Kordića - dodao je Guzin.

Podsjetimo, Kordić je u trećem krugu tajnog glasanja dobio 17, dok je Guzin osvojio jedan glas manje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo