10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

14.02.2021 / 16:40 BiH - Građani na ulici

Protesti u Bileći zbog odluke suda nakon otmice i premlaćivanja mladića

Protesti u Bileći zbog odluke suda nakon otmice i premlaćivanja mladića
Foto: NN - Vijesti.ba

U Bileći su danas ponovo održani protesti građana zbog neodređivanja pritvora sugrađaninu Marku Zvijeri, koji je, zajedno sa Željkom Vujovićem, koji je u bjekstvu, osumnjičen za krivično djelo protivpravnog lišavanja slobode, odnosno, kako Bilećani kažu, za premlaćivanje i gepekovanje Dušana Miloševića.

Iako još nije stigla potvrda o tome kako je u Osnovnom sudu u Trebinju odlučeno nakon žalbe na odluku sudije za prethodni postupak da nema elemenata za određivanja pritvora Marku Zvijeri, što je Bilećane dodatno uzrujalo, oni kažu da ovo nisu samo protesti zbog te odluke, već protesti od kojih neće odustati sve dok svi akteri ovog djela ne budu kažnjeni.

Okupljenim građanima obratio se načelnik opštine Bileća Veselin Vujović apelujući na Željka Vujovića da se preda organima gonjenja, jer je to, kako kaže, najčasnije.

"Nama je samo stalo do našeg grada i do prave istine, zbog čega upućujem apel institucijama, sudu i tužilaštvu da rade svoj posao časno i pošteno i sude ni po babu ni po stričevima, ali želim i da zamolim omladinu našeg grada da se ponaša po načelima srpskih vitezova da onaj ko je jači pruži ruku onome ko je na podu, a da se onaj ko je pao ne boji za svoj život", kazao je načelnik.

Napominjući da je Dušan kobne večeri dva puta dobio batine, a da on iz straha od prijetnji nije smio slučaj prijaviti policiji, njegov brat Dejan Milošević istakao je da samo Bogu može zahvaliti što sve nije završilo kobnije.

"Oni su bili toliko bahati da su na društvenim mrežama dijelili snimke premlaćivanja i tako je, srećom, sve stiglo do policije, na čemu sam im zahvalan", kazao je on poručujući sudstvu da ima jasan izbor da li da stane na stranu vrijednog i poštenog.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo