7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

13.02.2021 / 11:21 BiH - Član Predsjedništva

Željko Komšić posjetio Agromediteranski fakultet u Mostaru

Željko Komšić posjetio Agromediteranski fakultet u Mostaru

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić sa saradnicima je posjetio Agromediteranski fakultet u Mostaru. Ova posjeta je obavljena u kontekstu obilježavanja 44. godine od osnivanja Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Uvaženu delegaciju je primila dekanesa Agromediteranskog fakulteta, prof. dr Elma Temim sa profesorima i asistentima. Posjeti je prisustvovao i prof. dr Ahmed Džubur, bivši rektor i dugogodišnji dekan Agromediteranskog fakulteta a sadašnji predsjednik Odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo PD Parlamenta Federacije BiH.

Prilikom posjete Agromediteranskom fakultetu, gosti su imali priliku da obiđu biološki, hemijski i mikrobiološki laboratorij Agromediteranskog fakulteta i da se uvjere u respektabilne kapacitete koji ovaj Fakultet svrstavaju u kategoriju najopremljenijih visokoškolskih ustanova u regiji.


Ovom prilikom je iskazana puna podrška rukovodstvu Agromediteranskog fakulteta u njihovom nastojanju da se u delikatnim uslovima funkcionisanja determinisanim brojnim negativnim okolnostima izbore za svoju prosperitetnu budućnost u interesu novih generacija studenata i društvene zajednice uopće.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo