4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

12.02.2021 / 19:50 Politika - Ministar unutrašnjih poslova FBIH

Čampara: Mostar je puno važniji od ega pojedinca

Čampara: Mostar je puno važniji od ega pojedinca
Aljoša Čampara / Vijesti.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostovao je na BHT-u te govorio o aktuelnim temama. Svoje gostovanje počeli su temom Mostara.

“Mostar je posebna politička tačka, to je politička kičma BiH. Nije kao drugi gradovi, morali su i ranije praviti neku vrstu kompromisa i dogovora, zbog Mostaraca. Bespotrebno je izgubljeno vrijeme i greška je što na vrijeme lideri nisu sjeli i dogovarali modalitete. Bilo je normalno da sjede danima dok se ne dogovore oko toga”, kazao je Čampara, prenosi pressmedia.

“Mi možemo hipotetički svašta pretpodstaviti. Ukoliko se zaista desi da HDZ nakon 12 godina opet dobije gradonačelnika, te da se ispostavi da je sve stvar dogovora, bojim se ‘da ih ni Neretva neće oprati’. To nije normalno. Zašto ne bi mogao biti Bošnjak ili neko iz reda ostalih gradonačelnik.”

“Mostar niko ne može podijeliti, da je to do sada neko mogao, podijelio bi ga. Mostarci to neće dozvoliti, i ne smije se dozvoliti. Mostar je puno važniji od ega pojedinaca”, zaključio je Čampara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo