1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

12.02.2021 / 17:19 Politika - Mostar

Prekinuta sjednica: Narednih dana moguć novi sporazum Koalicije, Bloka i PMP-a

Prekinuta sjednica: Narednih dana moguć novi sporazum Koalicije, Bloka i PMP-a
Foto: FENA
Prekinuta je današnja sjednica Gradskog vijeća Mostara, a do naredne bi trebao biti potpisan sporazum Koalicije za Mostar, Bh.bloka i PMP-a.

Nakon pauze duge preko sat vremena vijećnici su se vratili u salu, a potom je Irma Baralija tražila odgodu sjednice za ponedjeljak.

Ovaj zaključak je usvojen, a sjednica će biti nastavljena u ponedjeljak u 16 sati. Za odgodu sjednice glasalo je 34 vijećnika.

Naime, aktuelna je ideja da Mostar dobije gradonačelnika koji bi se rotirao. Ideju podržavaju Koalicija za Mostar i Bh. blok. S obzirom da je HDZ BiH odbio ovakvu ideju u narednim danima se očekuje da predstavnici Koalicije za Mostar, Bh. bloka i PMP-a potpišu međusobni sporazum u kojem bi dogovorili rotiranje gradonačelnika između ovih grupacija stranaka.

Podsjetimo, u drugi krug izbora za mostarskog gradonačelnika ušli su Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar).

U drugom krugu glasanja potrebna je dvotrećinska većina, a ako ni jedan od dva preostala kandidata ne dobije toliku podršku, slijedi treći krug u kojem je dovoljna prosta većina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo