5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

12.02.2021 / 11:09 Crna hronika - Pazarić

Uviđaj u kasarni Oružanih snaga BiH, nestalo 25 pištolja

Uviđaj u kasarni Oružanih snaga BiH, nestalo 25 pištolja
Foto: Arhiv
Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH izvršila je, prema naredbi Tužilaštva BiH, uviđaj u kasarni Oružanih snaga BiH u Pazariću kod Sarajeva, rečeno je Srni u Agenciji.

Portparol Sipe Luka Miladinović rekao je da je uviđaj izvršen juče i da je istraga u toku, zbog čega iz ove agencije ne mogu davati više informacija.

Prema nezvaničnim saznanjima, iz kasarne u Pazariću nestalo je 25 pištolja.

MO BIH: U Pazariću utvrđen nedostatak određene količine kratkog naoružanja

U Centru za osnovnu obuku Pazarić Oružanih snaga BiH, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, uočeno je da je na ulazu u skladištu naoružanja i vojne opreme oštećena sigurnosna plomba te je nakon vanrednog inventurisanja utvrđen nedostatak određene količine kratkog naoružanja.

U skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima, na mjesto događaja izašla je Vojna policija OS BiH, koja je o navedenom obavijestila nadležni organ unutrašnjih poslova, Tužilaštvo BiH, a po čijem nalogu je angažovana i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Po okončanju istrage kojom rukovodi postupajući tužilac, Ministarstvo odbrane BiH će o rezultatima blagovremeno informisati javnost.

Tužilac naredio da se izvrši uviđaj nakon nestanka oružja u kasarni u Pazariću

Nakon zaprimanja informacije o nestanku naoružanja iz prostora u okviru kasarne u Pazariću, izdata je naredba Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA, da u suradnji sa nadležnim službama Oružanih snaga BiH, izvrši uviđaj na mjestu događaja i poduzme potrebne istražne radnje sa ciljem pronalaska počinitelja.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, nakon zaprimanja informacije iz OS BiH da je u kasarni u Pazariću došlo do nasilne provale objekta i nestanka određenog broja službenog oružja OS BiH, uputio je naredbu prema SIPA-i, da se na mjestu događaja izvrši uviđaj, kao i ostale potrebne istražne radnje, sa ciljem otkrivanja i pronalaska počinitelja.

Nakon što sve radnje budu okončane, tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama.

U interesu rada na predmetu, više informacija ne možemo davati, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo