-1°C
Mostar 2°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

11.02.2021 / 22:12 BiH - Protjerani iz BiH

Trojica uhapšenih pripadnika Škaljarskog klana deportovana u Crnu Goru

Trojica uhapšenih pripadnika Škaljarskog klana deportovana u Crnu Goru
Foto: NN

Služba za poslove sa strancima je danas izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine za tri lica, državljane Crne Gore jer se isti mogu dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima, te mogu ugroziti javnu bezbjednost i poredak BiH - saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Naime, tri državljanina Crne Gore uhapšena su sinoć na Jahorini od strane policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, te su nakon završene kriminalističke obrade predati u nadležnost Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje.

“Nakon provedenog postupka, Služba za poslove sa strancima je navedenim licima izrekla mjeru otkaza boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, te su strani državljani u večernjim satima, preko Međunarodnog graničnog prelaza Hum udaljeni sa teritorije Bosne i Hercegovine”, saopšteno je.

Služba će nastaviti kontinuirano preduzimati sve neophodne mjere prema stranim državljanima koji na bilo koji način mogu ugroziti javni bezbjednost ili poredak Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u srijedu su na Jahorini uhapsili Milana Kršića, Filipa Roganovića i Bobana Sjekloća svi iz Cetinja, a koji su osumnjičeni da su pripadnici zloglasnog škaljarskog klana, prenose NN.

Oni su, kako je kasnije saopšteno iz policije, uhapšeni zbog sumnje da se mogu povezati sa drogom i oružjem pa su su pretreseni njihovi automobil i apartman.

Ranije su privedeni u Službu za poslove sa strancima BiH i očekivalo se da će biti protjerani sa teritorije BiH.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo