6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

11.02.2021 / 13:24 Politika - Član Predsjedništva

Džaferović pozvao probosanski blok da podrži Guzina za gradonačelnika

Džaferović pozvao probosanski blok da podrži Guzina za gradonačelnika
Foto: FENA

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je u četvrtak u Mostaru kako želi da se volja građana Mostara što prije prenese kroz lokalno vijeće i na sve druge dijelove vlasti te pozvao 'probosanski blok' unutar mostarskog Gradskog vijeća da se konačno ujedini i podrži dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostara.

- U Gradskom vijeću Mostara postoji jedna grupacija probosanski orijentiranih političkih stranaka koja ima 18 vijećnika, što je većina u Gradskom vijeću Mostara. U okviru toga postoji kandidat koji je najlegitimniji od svih kandidata u okviru te grupacije i ja pozivam taj blok da se konačno ujedini i da podrže najlegitimnijeg kandidata za gradonačelnika Grada Mostara, a to je Zlatko Guzin - izjavio je Džaferović uoči svečane sjednice Senata mostarskog Univerziteta "Džemal Bijedić".

U nastavku sjednice Gradskog vijeća, kako je dodao, očekuje da se dr. Guzin izabere za mostarskog gradonačelnika. 

- U Mostaru, multietničkom gradu, treba uspostaviti vlast koja će garantirati ravnopravnost svakom čovjeku, svim građanima koji žive u Mostaru i mislim da je to moguće i da to treba uraditi sada kroz ovo Gradsko vijeće koje je konstituirano nakon održanih izbora i mislim da je najbolja garancija za to izbor dr. Guzina za gradonačelnika Grada Mostara- poručio je Džaferović.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo