14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

10.02.2021 / 14:09 Crna hronika - MUP USK

Dva povezana sukoba građana Bihaća i migranata, nekoliko povrijeđenih

Dva povezana sukoba građana Bihaća i migranata, nekoliko povrijeđenih
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Ukupno četiri osobe zadobile su teže tjelesne povrede nakon dva povezana incidenta, odnosno međusobnih fizičkih sukoba građana Bihaća i migranata u naseljima Založje i Mali Lug - potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK).

-Prvi incident se dogodio sedmog februara u ranim jutarnjim satima, kada smo obaviješteni o masovnoj tuči u bihaćkom naselju Založje. Tada su kod dvadesetčetvorogodišnjaka iz Bihaća konstatirane teže tjelesne povrede, međutim osim iskaza da je došlo do sukoba mještana i migranata, nismo imali više saznanja - izjavio je glasnogovornik Policije USK Ale Šiljdedić.

Drugi sukob za kojeg je policijskom istragom utvrđeno da je povezan sa prvom incidentnom situacijom, evidentiran je dan kasnije.

-Tada nam je prijavljen fizički sukob više osoba u naselju Mali Lug kod Željezničke stanice u Bihaću, nakon kojeg su zbog težih tjelesnih povreda hospitalizirana tri državljanina Pakistana starosti 17, 20 i 26 godina. Operativnim radom na terenu potvrđena je tačnost ovih navoda, te je za sada identificiran jedan od učesnika u drugom sukobu, a radi se o tridesetpetogodišnjem muškarcu iz Bihaća - dodao je Šiljdedić.

Istaknuto je i kako će video snimak, koji se pojavio na društvenim mrežama, pomoći u identifikaciji svih učesnika drugog sukoba i kvalifikaciji krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda, a rečeno je i kako se najvjerovatnije radilo o nekoj vrsti osvete za napad u kojem je teško povrijeđen građanin Bihaća.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo