8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

09.02.2021 / 15:48 Politika - Predsjednik SBB-a

Radončić sa delegacijom liste Moja adresa: Srebrenica

Radončić sa delegacijom liste Moja adresa: Srebrenica

Danas je u centrali SBB-a predsjednik stranke Fahrudin Radončić primio delegaciju liste „Moja adresa: Srebrenica“, koju su sačinjavali kandidat za načelnika Alija Tabaković, aktuelni zamjenik načelnika Hamdija Fejzić i bivši načelnici Srebrenice Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković.

Ovom prilikom su gosti upoznali predsjednika SBB-a sa enormnim manipulacijama i krađom glasova na štetu bošnjačkih kandidata za načelnika i odbornike. Delegacija Srebreničana očekuje od političkih lidera u Sarajevu potpunu podršku, kako bi se ispravila nedopustiva pljačka glasova i inženjering na štetu preživjelih Srebreničana.

Tokom razgovora, akcentirane su opcije šta se u ovom trenutku može uraditi, te su razmijenjene i sve detaljne informacije, među kojima spada i ona da dio političkih snaga u Srebrenici razmišlja čak i o bojkotu predstojećih ponovljenih izbora i traženju od CIK-a raspisivanje potpuno novih.

Također, delegacija Srebreničana će tražiti i sastanak sa ambasadorima Kvinte, akreditiranim u Sarajevu.

Radončić je istakao da je uvijek podržavao poštene izbore i da će podržati svaku odluku za koju se odluči lista „Moja adresa: Srebrenica“.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo