1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

09.02.2021 / 14:11 BiH - Akcija "Migrant Vinica"

Spriječeno krijumčarenje 21 osobe afroazijskog porijekla

Spriječeno krijumčarenje 21 osobe afroazijskog porijekla
Foto: Arhiv

U okviru operativne akcije "Migrant Vinica“, pripadnici Jedinice granične policije Kamensko, u ponedjeljak su spriječili krijumčarenje 21 osobe afroazijskog porijekla na području općine Tomislavgrad.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Bosne i Hercegovine, vozači autobusa koji su prethodno, nedaleko od mjesta kontrole, iskrcali migrante koji su se potom udaljili u pravcu šume, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Pretragom terena, pripadnici te jedinice su u mjestu Mijakovo Polje pronašli 21 migranta i sproveli ih u službene prostorije JGP Kamensko. Vozači autobusa, koji su također privedeni, izjavili su da su migrante dovezli iz Sarajeva. Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima GP BiH izjavili su da dolaze iz Iraka, Egipta i Irana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "krijumčarenje osoba", o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i službenici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u saopćenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo