2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

06.02.2021 / 13:29 Politika - Mostar

Šotrić: Srbi, ostajte što dalje od HDZ-a ako želite ostati ovdje

Šotrić: Srbi, ostajte što dalje od HDZ-a ako želite ostati ovdje
Foto: Vijesti.ba

Sergej Šotrić osvrnuo se danas na podršku koju je nosilac srpske liste 'Ostajte ovdje' dr. Velibor Milojević dao HDZ-u BiH na sjednici Gradskog vijeća Mostara.

Šotrićevu poruku prenosimo u nastavku:

- Velibor Milivojević, doktor iz Nevesinja i nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” , na prvoj sjednici GV Mostara nije "OSTAO ovdje", nego je OTIŠAO HDZ-u. To sam ja, kao potomak "nelegitimnih i neautentičnih" mostarskih Srba, kojima je Mostar i Bosna i Hercegovina uvijek bila na 1. mjestu, znao i prije izbora.

Ratni zločinac Radovan Karadžić, još je 1992. sa Matom Bobanom (UZP) kumovao iseljavanju Srba iz Mostara, a HDZ je i danas zaslužan, da Srbi nisu konstitutivan narod u HNK.

Podaničko ponašanje, po nalozima Banja Luke, nisu u interesu grada Mostara, njegovih građana, a shodno tome ni građana srpske nacionalnosti. Budućnost mostarskih Srba je u savezu/zajedništvu sa bosanskohercegovačkim državotvornim snagama (Bošnjacima, Hrvatima i ostalima), a ne u naručenim (plaćenim) savezom sa "Hrvatskom DODIKOVOM Zajednicom (HDZ).

Što se mene tiče, ja sam takozv. legitimnim Srbima uvijek govorio: "ostajte što dalje od HDZ-a, ako želite ostati ovdje - u Mostaru, u državi Bosni i Hercegovini".



(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo