6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

06.02.2021 / 10:37 BiH - Davidov otac

Dragičević: Moje nade su u Tužilaštvu BiH, imamo dokaze da su nam djeca ubijena

Dragičević: Moje nade su u Tužilaštvu BiH, imamo dokaze da su nam djeca ubijena
Foto: Arhiv

"Potez je sada na Tužilaštvu da preuzme predmet Davida Dragičevića da se vodi kao organizovani kriminal. Ja sam podnio prijavu protiv 13 lica koji su učestvovali u slučaju ubistva Davida", kazao je za N1 Davor Dragičević.

“Mi posjedujemo dokaze da su naša djeca brutalno ubijena i da iza ovih slučajeva stoji politika. U oba entiteta“, dodao je.

Poručio je da “dokazi govore vlastitim jezikom”.

“Tužilaštvo mora raditi, ponavljam, dokazi govore vlastitim jezikom. A imamo više dokaza da je u pitanju ubistvo. Po našim saznanjima, Tužilaštvo BiH mora preuzeti adekvatnu istragu. Ako oni ne preuzmu, ja se nemam čemu nadati. Tužilaštvo RS vodi montiranu istragu kao i vrh MUP-a, a skupština je stala u zaštitu ubica mog djeteta. Moje sve nade su upućene prema Tužilaštvu BiH. Nadam se da će imati snagu, volja im ne treba jer su svi dokazi tu. Ovo će biti ili krah institucija ili neki novi početak za državu i vladavinu prava“.

Poručio je da onda kada se otkriju imena ubica i nalogodavaca, ništa neće biti isto.

“Samim sudskim procesom i otkrivanjem ubica i nalogodavaca ništa više neće biti isto. Nadam se da će narod tada shvatiti gdje žive i ko su vlasti oko njih”.

Protiv njega su podnesene tri prijave?

“Tri krivične prijave koje sam primio, te tri osobe su na vrhu prijava koje sam i ja podnio. Sve što su iznijeli je ravno zločinu protiv mog djeteta; oni su bili i sudije i kadije. Većina sudija i tužioca nema hrabrosti da se suoče s tim“.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo