9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 7°C

05.02.2021 / 11:55 Regija - Crna Gora

Kiković: I Vučić predlagao da Ratko Mladić dobije ulicu

Kiković: I Vučić predlagao da Ratko Mladić dobije ulicu
Goran Kiković / Vijesti.ba
Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova usvojio je prijedlog da jedna ulica u Beranama ponese ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Nije to ništa novo. Prijedlog da general Mladić dobije ulicu predlagao je ranije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Na spisku je bilo još značajnih imena iz srpske istorije kao što su patrijah Pavle, Meša Selimović, kao i znameniti Vasojevići - izjavio je Kiković Srni.

Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova broji sedam članova: Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Kiković je saopštio da je riječ o savjetodavnom tijelu koje nema pravo odlučivanja, već mišljenje o prijedlozima prosljeđuje nadležnom Sekretarijatu, a konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno ministarstvo.

- Savjetu je pristigao veliki broj prijedloga od institucija i pojedinaca. Tačno je da su među njima bili i prijedlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj prijedlog je prošao - naglasio je Kiković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo