4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

04.02.2021 / 13:11 BiH - 10. i 11. februara

Sjednica VSTV-a: Izbor predsjednika i potpredsjednika

Sjednica VSTV-a: Izbor predsjednika i potpredsjednika

Redovna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) bit će održana u srijedu i četvrtak, 10. i 11. februara.

Na dnevnom redu, između ostalog je izbor predsjednika i potpredsjednika VSTV BiH.

Kompletan dnevni red sjednice dostupan je na web stranici VSTV-a BiH: vstv.pravosudje.ba.

Sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u sjedištu VSTV-a BiH u Sarajevu, u posebnoj prostoriji putem videolinka, uz obaveznu najavu dolaska najkasnije 48 sati prije održavanja sjednice.

Zbog prostornih kapaciteta sale, praćenje sjednice će biti omogućeno ograničenom broju osoba, prema redoslijedu prijave, o čemu će VSTV BiH voditi evidenciju i blagovremeno obavještavati prijavljene posjetioce.

U skladu s izmijenjenim Poslovnikom VSTV-a BiH, video i audio snimanje uz korištenje odgovarajuće tehničke opreme akreditovanim predstavnicima medija dopušteno je isključivo u prostoriji predviđenoj za praćenje sjednica putem videolinka. Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Vijeća.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i propisima pravosudnih institucija, u prostorijama Kompleksa pravosudnih institucija obavezno je nošenje zaštitne maske.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo