18°C
Mostar 20°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 15°C

03.02.2021 / 13:56 Politika - Predstavnički dom PSBiH

Mektić napustio sjednicu, jer nema ozbiljnih tema

Mektić napustio sjednicu, jer nema ozbiljnih tema
Foto: FENA
Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Mektić napustio je današnju sjednicu Doma i zatražio prekid sjednice ocjenjujući da na njoj nije bilo predviđeno razmatranje ozbiljnih tema koje se tiču građana BiH.

On je predložio da se nastavak sjednice organizira onda kad se steknu kvalitetni uvjeti da se može raspravljati o ozbiljnim pitanjima koja se tiču sudbine naroda i države BiH.

- Imamo ozbiljnih problema poput rješavanja 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije i donošenje reformskih zakona. Imamo i problem rješavanja nabavke vakcina. Sve države u našem regionu ozbiljno su otpočele s vakcinacijom stanovništva, a mi nismo ni blizu toga - kazao je Mektić.

Ocijenio je i da se Vijeće ministara nije potrudilo, kako kaže, da dostavi jednu ozbiljnu informaciju i da upozna Predstavnički dom, ali i građane BiH kad i kako će rješavati ta važna pitanja.

Pojasnio je da dnevni red današnje sjednice sadrži 29 tačaka, ali ni jedna od njih nije posvećena rješavanju problema u BiH, nego su u pitanju usaglašavanja, izvještaji te imenovanja upravnih i nadzornih odbora.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo