8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

29.01.2021 / 19:10 Rukomet - Ubjedljiv trijumf

Švedska razbila Francuze za finale SP-a

Švedska razbila Francuze za finale SP-a
Foto: Twitter
Rukometna reprezentacija Švedske je priredila iznenađenje i u polufinalu Svjetskog prvenstva razbila je Francusku rezultatom 32:26 i tako se plasirala u veliko finale, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Španije i Danske.

Švedska je odlično krenula u utakmicu, a Francuzi su se činili jako nervoznima i pravili su neshvatljive greške. Poslije serije od 3:0 golom Mahea Tricolori su došli do prednosti (7:6). Solbergovi izabranici vratili su vodstvo, a na njihovom golu sjajno je branio Palicka i kontrama su “ubijali” svoje protivnike. Imali su u jednom trenutku i četiri gola razlike, ali na odmor su otišli sa +3 (16:13).

Francuska je u drugom poluvremenu donekle uspjela sačuvati priključak, ali s obzirom da se njihovi golmani nisu “probudili” nisu imali snage za preokret. U 51. minuti imali su dodatni problem jer je Dipanda dobio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja. U finišu utakmice Šveđani su otišli i na ček šest poena razlike i na kraju došli do sigurne pobjede.

Wanne je odigrao fantastičnu utakmicu i vodio je Švedsku do pobjede sa 11 pogodaka, a Pettersson je dodao šest te Calsbogard četiri. Kod Francuza pet puta je pogađao Descat, a četiri je dodao Remili, a po tri Fabregas i Mem.

U finalu će Švedska igrati protiv boljeg iz duela Španija – Danska, koji je na rasporedu od 20.30h.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo