8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

29.01.2021 / 16:41 Politika - Sastanak u Bijeljini

SDS, PDP i DNS će podržati Grujičića na izborima u Srebrenici

SDS, PDP i DNS će podržati Grujičića na izborima u Srebrenici

SDS, PDP i DNS su zaključili da će koordinisati aktivnosti i uložiti sve svoje kapacitete u ponovljene izbore u Doboju, u cilju da ti izbori, za razliku od prethodnih, budu zakoniti, pošteni i izraze volju građana Doboja, saopšteno je danas iz PDP-a.

"Zajednički stav je da će SDS, PDP i DNS na ponovljenim izborima na biračkim mjestima Srebrenici dati punu podršku srpskom kandidatu za načelnika Mladenu Grujičiću", stoji u saopštenju.

"Odlučni smo da donesemo promjene u Republici Srpskoj koje će se zasnivati na potpunoj promjeni načina vršenja vlasti, omogućiti punu transparentnost rada institucija, te prekinuti koruptivne prakse i stabilizovati ekonomske prilike i budžet Republike Srpske", opšti je zaključak sastanka opozicionih stranaka, Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa i Demokratskog narodnog saveza održanog danas u Bijeljini.

Tri stranke su istakle da se hitno mora zaustaviti nekontrolisano zaduživanje i da se sve afere o kojima se govorilo u javnosti, a kojima je oštećen budžet, te koje su nanijele štetu ugledu i dostojanstvu Republike Srpske moraju ispitati i procesuirati.

"Partije su saglasne da je potrebno što prije zaustaviti štetno djelovanje SNSD-a i pozivaju sve druge savjesne i odgovorne političke partije, pokrete, nevladine organizacije i pojedince da se priključe i pomognu u oslobađanju Republike Srpske od režima i njegovog brutalnog pljačkanja Srpske", saopšteno je nakon sastanka.

U saopštenju se ističe da su SDS, PDP i DNS takođe saglasni da je potrebno učiniti maksimalan napor da se, zbog interesa Republike Srpske i budućih izazova koji nas očekuju, što prije omogući nova većina u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i nova vlast na nivou BiH, kako bi se degradiranje institucija zaustavilo, te dao snažan i mudar odgovor na svaki pokušaj političkog udara na Republiku Srpsku.

"Nova vlast u Republici Srpskoj mora hitno donijeti ključne zakone koji će obezbijediti povratak povjerenja građana u institucije, poput zakona o porijeklu imovine, sukobu interesa, suzbijanju nepotizma, nezastarijevanju krivičnih djela počinjenih zloupotrebom javnih resursa i budžetskih sredstava i drugih zakonskih rješenja", navodi se u saopštenju Informativne službe PDP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo