6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

27.01.2021 / 20:27 Ostali sportovi - Predsjednik MOO-a

Bach: Radimo na organizaciji igara

Bach: Radimo na organizaciji igara
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izjavio je u srijedu da je MOO u potpunosti predan uspješnoj organizaciji ljetnih olimpijskih igara u Tokiju ove godine, unatoč pandemiji COVID-19, ali je zatražio i strpljenje od svih sudionika.

Iako je veći dio Japana u izvanrednom stanju zbog trećeg vala infekcija, Bach je rekao da su svi posvećeni održavanju Igara, koje bi se trebale otvoriti 23. srpnja nakon što su odgođene za godinu dana zbog koronavirusa.

Bach je rekao da bilo kakve špekulacije o Olimpijskim igrama u Tokiju, uključujući i one o novoj odgodi ili otkazivanju, nisu korisne.

Upitan na virtualnoj konferenciji za novinare nakon prvog izvršnog odbora MOO-a u novoj godini u kojoj će fazi razmotriti otkazivanje Olimpijskih igara, Bach je rekao da neće “poticati špekulacije”.

“Naš je zadatak organizirati Olimpijske igre, a ne otkazati Olimpijske igre. Zbog toga danonoćno radimo na organizaciji sigurnih Olimpijskih igara. Ne nagađamo hoće li se Igre održati. Radimo na tome kako će se Igre održati”, kazao je Bach.

(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo