°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

22.01.2021 / 16:14 Crna hronika - Akcija FUP-a

Uhapšen u Hadžićima zbog neovlaštenog prometa narkotika

Uhapšen u Hadžićima zbog neovlaštenog prometa narkotika
Foto: FUP - Vijesti.ba

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Hadžići, lišili slobode osobu inicijala A. D. (1995.) koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.

 

U sklopu spomenutih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici FUP-a vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „canabis sativa L“ i „amfetamin“, vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču, ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.
 
Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

UHAPŠEN H. P. IZ MOSTARA ZBOG PRIJETNJI UPUĆENIH NOVINARU 

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode osobu inicijala H. P. (1994.) iz Mostara, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti, odnosno za upućivenje ozbiljnih prijetnji novinaru portala iz Širokog Brijega putem Youtube kanala.

Radi se o osobi odranije poznatoj policijskim organima zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a protiv koje je FUP već ranije podnio Kantonalnom tužilaštvu HNK Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

S obzirom na to da je osumnjičeni nakon podnošenja Izvještaja ponovo, unazad pet dana, nastavio sa prijetnjama istom novinaru, te nakon što je Udruženje novinara BiH podnijelo prijavu, prikupljeni su materijalni dokazi na osnovu kojih je osumnjičeni H. P. lišen slobode 20. januara, te je nakon kriminalističke obrade 21. januara predan nadležnom Tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Od nadležnog Suda, a na zahtjev postupajućeg tužitelja, osumnjičenom H. P. je određena mjera pritvora od 24 sata.
 
Službenici FUP-a će danas postupajući po Naredbi Općinskg suda u Mostaru izvršiti pretres kuće koju koristi osumnjičeni na području općine Mostar, saopćeno je iz te policijske agencije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo