11°C
Mostar 14°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 1°C

21.01.2021 / 10:26 Crna hronika - MUP KS

U neredima u Blažuju učestvovalo 2.000 migranata

U neredima u Blažuju učestvovalo 2.000 migranata
Foto: FENA
Oko 2.000 migranata učestvovalo je u sinoćnjem incidentu u Blažuju, rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Prilikom incidenta lakše su povrijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracionog centra. Takođe, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i kancelarijska oprema", navode iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nakon prijave službenika privremenog imigracionog centra Blažuj da je juče oko 20 časova došlo do okupljanja više osoba koje borave u centru i međusobne tuče na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela nasilničko ponašanje, laka tjelesna povreda, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo