16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

20.01.2021 / 18:10 BiH - Sarajevo

Tegeltija i Sattler o posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa

Tegeltija i Sattler o posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa
Foto: Vijesti.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, s akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Tegeltija je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji na pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i na angažmanu i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora upoznao ambasadora Satlera da Vijeće ministara, uprkos izazovima s kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da evropske integracije ostaju u fokusu rada Vijeća ministara.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Tegeltija je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki sigurnosni i humanitarni problem koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih sigurnosnih agencija u regionu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo