8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

19.01.2021 / 19:36 Ostali sportovi - Udruženje "Dečki u plavom"

Na BH Telecom maratonu pod sloganom 'Trčimo za čisti zrak' 298 učesnika

Na BH Telecom maratonu pod sloganom 'Trčimo za čisti zrak' 298 učesnika
Foto: Fena / Vijesti.ba
Udruženje "Dečki u plavom" organiziralo je Treći BH Telelcom maraton Sarajevo pod sloganom "Trčimo za čist".

Ovaj međunarodni maraton okupio je 298 trkača iz Bosne i Hercegovine i regije, a najbrži su bili Emir Hastor (BiH) sa vremenom 2:51:16 u muškoj i Snežana Đurić (Srbija) sa vremenom 3:23:53 u ženskoj kategoriji.

Najbrža štafeta u muškoj konkureciji bila je štafeta AK Novi Grad Sarajevo (2:47:10), u ženskoj kategoriji prva je bila štafeta "In Wod We Trust" (3:59:49), te mješovita štafeta „Tim Kondo“ (2:57:32).

Utrka, održana u nedjelju, 17. januara, startovala u Sportsko-rekreativnom centru "Safet Zajko", na atletskoj stazi, potom su učesnici trčali od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Baščaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je bio okret, a zatim su nastavljali trčati do Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je bio okret, te natrag do cilja u Centru "Safet Zajko".

Organizatori su izrazili zahvalnost  pripadnicima MUP KS, Crvenog križa FBiH, GSS Trebević, GSS Hadžići, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Ilidža, KAF SPARTANS i volonterima na podršci kako bi smo uspješno realizirali utrku uz puno poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Zavoda za javno zdravstvo KS, saopćeno je iz Udruženja "Dečki u plavom".  

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo